nieuwe soort bladstaartgekkoIn het uiterste noorden van Queensland ligt een met keien bezaaid regenwoud in de bergtoppen van Cape Melville. De bergtoppen waren tot dusver nog nooit goed onderzocht op nieuwe soorten dieren.

Conrad Hoskin (de hoofdonderzoeker) heeft hier samen met een team biologen verandering in gebracht. Met de hulp van een helikopter is het team op de bergtoppen afgezet, waarna de biologen grondig werk hebben verricht. Dit blijkt uit de verrassende uitkomst van de ontdekking van 3 nieuwe diersoorten.

Australië is al vaak en grondig onderzocht en hierdoor verwachtte niemand dat er nog nieuwe dieren ontdekt zouden worden. Echter ligt het regenwoud zo geïsoleerd dat de nieuwe gekko een goudkleurige skink en kikker niet naar de droge gebieden buiten dit regenwoud konden trekken.

De vondst van de Gekko was opmerkelijk aangezien het diertje er ongewoon primitief uitziet en zich daardoor behoorlijk onderscheid van andere gekko soorten. De nieuwe soort heeft ondertussen een latijnse naam toegespeeld gekregen; Saltuarius Eximius

2 nieuwe soorten reptielen ontdekt in Australie
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *