Exotus Serpenti is opgestart om kinderen en volwassenen in contact te brengen met reptielen, en om informatie over deze bijzondere dieren over te brengen op jou. In Nederland worden een hoop reptielen gehouden als huisdier. Het bedrijf is in de zomer van 2010 gestart met het geven van reptielenpresentaties op scholen en bij kinderfeestjes thuis. Exotus Serpenti is opgericht door Dominique van den Berg, die haar liefde voor reptielen met de rest van Nederland wil delen. Exotus Serpenti biedt verschillende reptielenpresentaties aan voor zowel een jonge als een wat oudere generatie. Iedereen steekt namelijk wel iets op tijdens de informatieve presentaties die de medewerkers van Exotus Serpenti dagelijks geven.

De ondernemer spreekt:

Beste bezoeker,

Als eerste wil ik je bedanken voor het bezoeken van mijn website. Mijn naam is Dominique van den Berg. Al van kleins af aan heb ik een echte band met reptielen en amfibieën. Tijdens een opleiding dierverzorging heb ik het genoegen gehad om twee maal bij reptielenzoo Serpo stage te mogen lopen. Dit bedrijf heeft mij geïnspireerd om mij verder te verdiepen op het gebied van reptielen, en ik heb hier dan ook vier en een half jaar met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan.

Om mijn ervaring een beetje breder te maken heb ik de keuze gemaakt om naar Australië te gaan, hier heb ik op de Adelaide River vier maanden lang bij het bedrijf Spectacular Jumping crocodile cruise gewerkt. Bij dit bedrijf zwemmen de krokodillen in de rivier in de vrije natuur. De cruise maakt verschillende individuen (krokodillen) bekend met de boot, zodat de krokodillen af en toe een snack komen halen. Deze wilde krokodillen komen naast de boot omhoog springen voor een lekker stukje buffalo. Ik heb de krokodillen gevoerd (en daarnaast ook de White bellied sea eagles en de black kites / whisteling kites, zeer fascinerende roofvogels), en heb me tijdens de cruise op de klanten gericht om ze informatie te bieden en ze voor aanvang van de cruise bekend te maken met de slangen die wij in het bedrijf hielden.

Deze ervaringen hebben mij veel informatie geboden op het gebied van reptielen, en ik ben van plan om deze informatie met jullie te delen. Dit is dan ook exact wat ik doe met mijn bedrijf: Exotus Serpenti.

Met vriendelijke Groet,