Vandaag kon ik met blijdschap de incubator openen omdat ik zag dat enkele van mijn slangeneieren waren uitgekomen. Inmiddels heb ik nu 10 kleine rattenslangetjes rond kruipen en nog enkele die nog bezig zijn om uit het ei te komen.

Hoewel ze erg leuk zijn moet ik ze helaas allemaal aan iemand geven die ze een goed tehuis kan bieden, dit omdat ik zelf al meerdere slangen heb. Maar, misschien, heel misschien, houd ik er toch stiekem één of twee :).

Rattenslangen zijn één van de makkelijkst te houden slangen die er zijn. Deze wurgslangetjes worden niet heel erg groot en zijn goed te hanteren. Vooralsnog moeten de kleine rattenslangetjes enkele weken bij mij blijven, totdat ze een keer of 3 gegeten hebben. Omdat de kleine slangetjes eerst nog teren op de inhoud van het ei, en omdat ze maar 1x per week eten, zal het nog wel twee maandjes duren voordat ze naar een nieuw huisje mogen.

Baby rattenslangen

2 gedachten over “Baby rattenslangen

 • maart 5, 2018 om 1:23 pm
  Permalink

  Beste Sam,

  Als er mannetjes bij zitten kan je ze niet terugplaatsen. De moeder zorgt niet voor haar jongen. Ze zal er hooguit op kunnen gaan liggen en daarmee de jongen kunnen verstikken. Slangen worden samen gehuisvest als ze ongeveer dezelfde lengte/dikte hebben. Vrouwelijke rode rattenslangen van hetzelfde formaat zouden samen gehouden kunnen worden.

 • maart 3, 2018 om 12:49 am
  Permalink

  Beste Reptieltje,

  Ik heb zelf een rode rattenslang die een tijdje terug 2 nestjes heeft gelegd. Ik zorg voor de kleine in een aparte bak natuurlijk, maar ik was benieuwd vanaf welke leeftijd en/of lengte ze terug bij hun moeder in het terrarium mogen.., weet u dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *