0 gedachten over “

 • november 17, 2020 om 7:20 pm
  Permalink

  Beste Jasper,

  Bedankt voor je reactie.

  Een luipaardgekko gaat zand eten als hij een tekort heeft aan calcium. Normaal speelzand zorgt dan voor verstoppingen, calciumzand voorkomt dit. Om een overschot te krijgen aan calcium moet een gekko wel erg veel calciumzand eten.

 • november 16, 2020 om 7:29 pm
  Permalink

  Wat een onzin van dat calciumzand, dat is zo mogelijknog slechter dan normaal zand vanwege het hoge risico op een overdosis calcium. Adviseer niets als je niet weet waar je over praat, Koen.

 • oktober 17, 2020 om 7:09 pm
  Permalink

  Onze zoon Max werd 7, en heeft een reptielenfeestje gehouden vandaag. Marijke was zeer professioneel, en had een gekko, de baardagaam, een landschilpad en een boa constrictor bij zich. Ze wist vanalles over de dieren te vertellen (en de jongens een beetje in toom te houden!). De jongens hebben genoten, vooral de slang was favoriet! Marijke, bedankt voor een geslaagd feestje…!

 • oktober 9, 2020 om 8:41 pm
  Permalink

  Wat een supergaaf feestje heeft Sabrina er bij ons van gemaakt! Timo en zijn vrienden zaten te glunderen en vonden het stuk voor stuk boeiend, spannend,maar bovenal onwijs gaaf!!
  Een dikke 10 verdienen jullie!! Wie weet tot volgend haar, onze dochter is na de foto’s en filmpjes ook erg enthousiast 😉

  Groetjes,
  Familie van Steenis

 • september 16, 2020 om 5:38 pm
  Permalink

  Beste Sienna,

  Je hebt gelijk dat Gekko’s van normaal zand verstoppingen kunnen krijgen als ze het te veel binnen krijgen. Daarom adviseren wij altijd calciumzand. Dit zand bestaat uit ronde calcium korrels welke door het lichaam van de gekko worden opgenomen. Omdat het erg belangrijk is dat reptielen genoeg calcium binnen krijgen is dit erg geschikt als ondergrond.

  Mocht je als reptielenhouder toch ander zand als ondergrond willen gebruiken dan adviseren we om je gekko buiten het terrarium te voeren (in een curver). Dit voorkomt dat je gekko zand opeet tijdens het jagen op de voedseldieren.

 • juli 16, 2020 om 12:17 am
  Permalink

  Geen zand gebruiken voor je gekko! Zo kan ie darmontstopping krijgen als ie het per ongeluk eet! x

 • juli 2, 2020 om 4:10 pm
  Permalink

  Gisteren hebben wij het feestje gevierd van onze 10 jarige zoon. Kira kwam langs en nam 5 beesten mee: de reuzenslak, de baardagaam, de kameleon, de vogelspin en de koningspython. Het was heel erg leuk. Kira kan erg leuk vertellen en er was alle tijd om vragen te stellen en met de dieren op de foto te gaan. Heel relaxed en de tijd vloog voorbij. We hebben genoten! De jongste zei na afloop: ik wil volgend jaar ook zo’n feestje en dan weer met Kira. Dus, dank Kira voor de superleuke middag!

 • juli 2, 2020 om 3:58 pm
  Permalink

  Reptieltje,

  Heb je misschien een gezond voedingspatroon beschikbaar?

  Om de dag voeren.
  Hoeveel voor je dan? Wat voer je precies.

 • juni 19, 2020 om 11:59 am
  Permalink

  Een supergaaf feestje gehad voor onze zoon van 7! Sabrina gaf de workshop met de schildpad, Blauwtongskink , gekko en de koningspython. Het programma zat leuk in elkaar, met een spelletje tussendoor bleef de aandacht er goed bij. Sabrina deed het erg leuk.
  De kinderen vonden het allemaal geweldig! Onze zoon wil het nog wel een keertje, maar dan met andere reptielen. Het was zeer leerzaam voor de kids, een echte aanrader voor wie een origineel feestje wil! Ook de communicatie met Exotus Serpenti verliep erg prettig.
  Wij geven jullie een dikke 10! En onze zoon geeft jullie naar eigen zeggen een dikke Ontelbaar!!!

 • juni 16, 2020 om 4:30 pm
  Permalink

  Het is de wetenschappelijke naam en niet de Latijnse naam.

 • juni 9, 2020 om 7:25 pm
  Permalink

  Janiro en alle kinderen op zijn feestje hebben genoten van Erwin & zijn dierenvriendjes.
  Heerlijk om te zien hoe de meest bange kids op hun gemak gesteld werden door hem en de dieren. Echt een aanrader!

 • april 2, 2020 om 9:18 pm
  Permalink

  Beste Elisabeth,

  Wij staan heel erg voor natuurbehoud en vinden dieren in hun natuurlijk leefgebied prachtig.

  Wanneer een dier echter in gevangenschap is geboren zal deze helaas niet zomaar in het wild overleven. Wij vangen ook zieke en gewonde dieren op en geven ze een veilig thuis. Omdat we niks winnen met het vrijlaten van deze dieren maken we mensen bewust van hun bestaan en behoeftes, we raden het dus zeker niet aan om een kameleon in huis te halen. Echter helpen we wel graag mee met de verspreiding van juiste informatie omtrent de verzorging van deze prachtige dieren zodat de dieren binnenshuis een gezond en mooi leven kunnen leiden. Door het delen van onze ervaringen en het geven van informatie maken mensen bewustere keuzes zodat de dieren die aangeschaft worden wel de juiste voeding, warmte en verzorging geboden word.

  Er is niks mooiers dan een wereld vol met gezonde dieren en het liefst zie ook ik ze in de vrije natuur. Helaas verdwijnen veel natuurgebieden in rap tempo en zijn niet alle leefgebieden meer beschikbaar voor alle dieren die worden gehouden. Jammer dus als dat stuk leefgebied in bijvoorbeeld Madagaskar verdwijnt en er geen hobbyisten of dierentuinen (lees ook gewoon mensen die van dieren houden) zijn om deze diersoorten in stand te kunnen houden, en ze hopelijk weer kunnen plaatsen na het beschermen van hun oorspronkelijk leefgebied. Daarom is het toch noodzakelijk om een aantal dieren in gevangenschap te houden.

  Hopelijk kunnen wij in de toekomst ook bijdragen aan soortbehoud in de natuur.

 • maart 25, 2020 om 7:56 pm
  Permalink

  Wat verschrikkelijk dit, hoe halen mensen het toch in hun hoofd om wilde dieren te kopen en in een kooi te houden? Ik heb deze prachtige kameleons op Madagaskar gezien, heel vaak zelfs, maar het zou niet in me op komen om deze in gevangenschap te houden. Wat is de mensheid toch triest :-(.

  Als je zo’n kameleonliefhebber (of dierenliefhebber in het algemeen) bent, dan kijk je toch gewoon naar een mooie natuurdocu óf je gaat naar een land waar ze in het wild voorkomen? Er is niets mooiers dan dieren in hun natuurlijke omgeving (op afstand!) te zien!!

 • februari 19, 2020 om 4:20 pm
  Permalink

  Mijn zoon van 8 heeft een super tof feestje gehad! Hij had 7 jongens uitgenodigd en ik was wel heel benieuwd hoe het zou gaan.
  Ze vonden het allemaal reuze interessant en zelfs kinderen die vooraf zeiden het wel een beetje spannend te vinden, gingen met een foto van zichzelf en een reptiel op schoot of om hun nek naar huis!
  Mijn zoon’s grote droom was om een tarantula op zijn gezicht te laten lopen…. die droom is uitgekomen!
  Echt een aanrader voor de kleine Freek Vonkies en kinderen die van dieren en avontuur houden!

 • februari 4, 2020 om 3:29 pm
  Permalink

  Als u bij ons langskomt dan weet ik zeker dat onderstaande tekst verleden tijd is.
  Alle dieren zijn tam te krijgen, gaat er om hoe je er mee om gaat.
  Die van ons zijn misschien wel extreem tam te noemen.

  Hanteren: Ze zullen niet snel handtam worden, hooguit een beetje gewend. Ook als U vroeg begint met hanteren. Laat ze daarom zo veel mogelijk met elkaar, en pak ze alleen op wanneer het echt noodzakelijk i

 • januari 30, 2020 om 11:15 am
  Permalink

  Ik heb voor mijn 11-jarige dochter en 8 vriend(innet)jes vier exotische dieren laten komen. Ze waren er netjes op tijd. Even meehelpen om een vogelspin te dragen is ook een unieke ervaring ;-). De begeleider legde volgens mijn dochter goede dingen uit op een leuke manier. Iedereen (ook begeleidende ouders) mochten de dieren vasthouden, behalve natuurlijk de vogelspin (alleen in het bakje, zoals aangegeven). Het werd afgewisseld met een toepasselijk spelletje, waarbij ze een zakje snoep konden vangen als een kameleon, zonder diepte te zien. Alle kinderen én ouders waren enthousiast en enkele zijn over hun angsten voor slangen heen gekomen. Wil je een paar uur spannend, avontuurlijk en informatief vermaak voor een passend bedrag, dan is dit echt een aanrader!

 • januari 30, 2020 om 10:12 am
  Permalink

  Wat was dit een prachtige ervaring voor mijn dochter en haar vriendinnintjes/vriendjes. Spannend, vrolijk en leerzaam. De diertjes worden met respect behandeld en heel rustig geintroduceerd. De kinderen kunnen allerlei vragen stellen en leren daarnaast voorzichtig om te gaan met deze prachtige wezentjes. Deborah, hartelijk dank voor een onvergetelijke middag!

 • januari 22, 2020 om 1:22 am
  Permalink

  Beste Kayleigh, er zijn enkele reptielenspeciaalzaken die goede en gezonde reptielen verkopen, zoals de blue-lagoon in Maassluis of de Animal Corner in Pijnacker. Daarnaast zou je ook naar de reptielenbeurs in Houten kunnen gaan (eens in de 3 maanden).

 • januari 16, 2020 om 12:22 pm
  Permalink

  Hebben jullie adressen waar jullie de dieren vandaan halen? Ik ben opzoek naar een kameleon, nog niet echt een specifieke soort in gedachte. Maar kom alleen uit op marktplaats en welle diertotaal.

 • januari 14, 2020 om 2:00 am
  Permalink

  Exotus Serpenti op het kinderfeestje van mijn 5 jarige zoontje langsgeweest met een kameleon, een vogelspin en 2 verschillende slangen.(wurg en melkslang)
  De kinderen hebben vol interesse geluisterd naar de informatieve uitleg van Kelly
  Ze vertelde het op een leuke, interactieve manier en beantwoorde met enthousiasme en geduld (een hele hoop) vragen van de kinderen en ouders.
  Na de leuke feitjes en weetjes zakte de angst al snel weg bij de meeste kinderen en mochten ze allemaal de dieren omstebeurt aanraken, aaien en zelfs mee op de foto.
  Een geweldige ervaring voor de kinderen en ouders om niet snel te vergeten, heel leuk en leerzaam.
  Dit is echt een aanrader!
   

 • december 10, 2019 om 12:34 pm
  Permalink

  wetenschappelijke naam, niet Latijn. verder hele goeie caresheet.

  groeten,
  Laura

 • oktober 15, 2019 om 8:04 pm
  Permalink

  Wat een succes was dit! 10 kinderen van 6-7 jaar en allemaal enthousiast. Lucia was super: rustig, beantwoordde alle vragen, gaf iedereen even veel aandacht en vertelde honderduit over de 4 dieren. Ook de pauze tussendoor met dieren nabootsen spel was een gouden vondst…even buiten gek doen en dan hup..door naar de volgende reptielen. Wanneer onze tweede wat ouder is gaan we weer voor een reptielenfeestje.

 • oktober 14, 2019 om 7:44 pm
  Permalink

  Dag,

  Graag verneem ik wat de kosten zijn voor een kinderfeestje in Gouda op een woensdagmiddag voor6 kinderen.

  Met vriendelijk groet,

  Danny

 • augustus 26, 2019 om 8:00 am
  Permalink

  Afgelopen zaterdag een feestje gehad voor mijn 7 jarige zoontje. Het was echt helemaal geweldig. 2 uur lang kinderen die stilzitten, luisteren, vragen stellen, lachen, lol hebben, dapper zijn, etc. En wat kan die Hugo toch leuk vertellen aan de kinderen. Met alle rust beantwoord hij de meest uiteenlopende vragen die over het dier zelf gaan, zijn leefomgeving, waar komt ie vandaan, wat zijn zijn specialiteiten, maar ook waarom ze insecten opeten en of dat dan niet zielig is voor die insecten…..

  Wij hadden na 2 dieren een korte pauze ingelast wat goed werkte, konden ze even hun energie kwijt om vervolgens weer aandachtig te luisteren. Echt een leuk feestje, 2 uur was bijna te kort voor 4 dieren, de kinderen vonden het superleuk en hebben er van genoten, zo ook wij als ouders.

 • juli 19, 2019 om 9:36 am
  Permalink

  Goedendag, Ik heb sinds kort een jonge steppenvaraan hij eet perfect en verveld ook goed heb een grote waterbak staan en ik hanteer hem regelmatig maar op een of andere manier blijft die toch erg schuw en als ik bij m in de buurt komt met me hand dan haald die alleen maar uit en zit die te blazen hoe kan ik hem nu het beste verder tam proberen te krijgen

  Gr

 • juli 13, 2019 om 10:25 am
  Permalink

  Wat een geweldig verjaardagsfeest hebben Nadia en Deborah verzorgd voor onze zoon die 5 jaar is geworden. Er waren 5 vriendjes bij van tussen de 4 en 5 jaar zijn. Best jong, dus van tevoren spannend hoe iedereen het zou vinden. Dit was niet nodig, het was een fantastische ervaring. Deborah en Nadia zijn zo leuk en professioneel (en geduldig 😁). Wij zijn echt heel enthousiast en een prachtige ervaring rijker. Echt een aanrader en complimenten voor de meiden!

 • juli 4, 2019 om 11:08 am
  Permalink

  Hartelijk dank voor het onvergetelijke feestje! Lucia heeft 2 uur lang 9 kids, opa, oma en ons als ouders vermaakt! 5 reptielen en een vogelspin, spannend, leerzaam, leuk, grappig! Er was voldoende afwisseling en we hebben allemaal genoten. Voor herhaling vatbaar!

  Groeten Kirsten

 • juni 28, 2019 om 11:03 pm
  Permalink

  Vandaag kwam Deborah bij ons thuis voor het feestje van onze zoon en dochter.
  De kinderen vonden het prachtig en hebben genoten (en wij als ouders ook)!
  Deborah voelde goed aan wat elk kind wel en niet aandurfde en zo was het voor iedereen leuk.
  Heel leuk en ook nog spelenderwijs leerzaam zo’n feestje.
  Dankjewel!

 • juni 20, 2019 om 3:36 am
  Permalink

  Wat was het leuk! Vanmiddag het feestje van onze 8-jarige zoon gevierd. Kelly had een koningspython, een steppenvaraan, een kameleon en een baardagaam bij zich. Alle kinderen waren geboeid door de verhalen en één van de hoogtepunten was dat T-Jay de steppenvaraan onder de douche moest, omdat ie zichzelf had vies gemaakt! We hebben van alle ouders appjes gekregen dat de kinderen er thuis maar niet over uitgepraat raakten. Heel erg bedankt Kelly, voor deze onvergetelijke ervaring!

 • mei 28, 2019 om 10:38 pm
  Permalink

  Beste Linda,

  Graag help ik je met de juiste informatie. Wel is het handig om de latijnse naam van het dier te weten voor ik je de gegevens toestuur. Dit omdat blauwtongskinken uit verschillende landen komen en ieder ondersoort een andere verzorging nodig heeft (vandaar waarschijnlijk ook de afwijkende informatie op het internet). Een Australische blauwtongskink heeft uiteraard een heel ander temperatuur in zijn verblijf nodig dan een Indonesische blauwtongskink.

  Stuur me het latijnse naampje toe ( een dierenwinkel moet dit weten, anders zou ik hem of haar niet kopen.. ) dan help ik je met de juiste verzorging.

  Hartelijke groet,
  Dominique van den berg

 • mei 28, 2019 om 10:06 pm
  Permalink

  Beste Miriam, helaas zitten de woensdagen bij ons al minimaal een maand van te voren volgeboekt.

 • mei 26, 2019 om 7:15 pm
  Permalink

  ik ga als het meezit zondag een blauwtong halen.

  Maar zowat elke site die ik tegenkom is weer anders als het om huisvesting gaat, vooral de temperaturen en de bodembedekking.

  De ene zegt savonds een graad of 20, de ander 25 of 30. Bodembedekking is bij de ene mos en van dat cocos spul, de ander zegt weer houtsnippers of zand.
  Ik weet t niet meer zo 🙁 wil t beestje graag zo goed mogelijk verzorgen.

 • mei 26, 2019 om 4:21 pm
  Permalink

  Gisteren de verjaardag van onze zoon van 8 gevierd. Een bank vol met 8 stuiterende 8 jarigen, maar wat deed Hugo het leuk ! Hij had hun volle aandacht en beantwoorde vol enthousiasme alle vragen die op m af werden gevuurd, deed buiten een spelletje met ze, en wist ons te boeien van t begin tot t eind ! Dit was wederom een TOP feestje !

 • mei 22, 2019 om 5:43 pm
  Permalink

  Goedenavond,
  Graag zou ik willen weten of het nog mogelijk is voor komende woensdag en reptielen feestje te organiseren. Het zou zijn in Gorinchem op woensdagmiddag. Het gaat dan om 14 kindjes van acht jaar .

 • april 23, 2019 om 8:44 pm
  Permalink

  Waar aan kan ik zien dat de leguaan zwanger is?
  Ik heb namelijk een koppel en het mannetje is duidelijk slanker dan het vrouwtje..

 • april 4, 2019 om 11:26 pm
  Permalink

  We hebben vanmiddag een fantastisch kinderfeestje gehad voor ons 8 jarig zoontje. Lucia heeft met heel veel enthousiasme vertelt over de beesten. Dankzij haar en de dieren heeft hij een heerlijk feest gehad. Bedankt! Een echte aanrader

 • maart 17, 2019 om 11:35 pm
  Permalink

  Vandaag had Thomas van 8 Zijn verjaardagsfeestje, de kids vonden het fantastisch, iedereen wat weg van trek de schildpad, maar de rattenslang en melkslang vonden ze ook erg leuk, sommige kinderen durfden ze niet aan te raken maar dat was ok . Erwin deed het erg leuk,ik vind het echt een aanrader voor een bijzonder feestje bedankt voor alles.

 • maart 9, 2019 om 11:10 am
  Permalink

  Afgelopen woensdag hadden we 11 stuiterende 6/7jarige jongens in huis. Vanaf het moment dat Kelley binnen kwam had ze de volle aandacht. Het was een geweldig feestje! De jongens waren super enthousiast en weten nu veel te vertellen over de reptielen. Het vasthouden was natuurlijk enorm spannend en stoer. Kelley heeft echt oog voor de kinderen binnen de groep, geeft een heel vertrouwd gevoel richting de kinderen en speelt leuk in op alle vragen en opmerkingen. Top feestje!

 • februari 28, 2019 om 10:27 pm
  Permalink

  Gisteren hebben wij jullie laten komen op het partijtje van mijn zoon die acht jaar werd. Het was een fantastische middag!
  De kinderen hebben aan een stuk door geluisterd naar de boeiende verhalen van Marijke. Wat vertelde zij enthousiast over de dieren en wat kon ze goed omgaan met de kinderen! De kinderen mochten allemaal de dieren aanraken en ook vasthouden. Het vasthouden van de slang vonden aanvankelijk een aantal kindjes wel spannend maar door de goede begeleiding van Marijke durfen ook deze kindjes de slang vast te houden.
  Een unieke ervaring voor de kinderen maar ook voor de ouders!
  Marijke en Exotus Serpenti heel veel dank!
  En voor mensen die op zoek zijn naar leuk en leerzaam entertainment voor een partijtje is dit een absolute aanrader!

 • februari 4, 2019 om 10:47 am
  Permalink

  Wat een geweldig feestje hebben wij gehad!
  De kids waren dol enthousiast.
  En wat had ze goed de controle over 10 kinderen! Zeker en applaus waard! Wij gaan dit zeker nog een keer doen,!
  Van ons krijgen jullie een dikke 10!!

 • december 27, 2018 om 11:45 am
  Permalink

  Wij hebben op de bso exotus serpenti laten komen op aanraden van een ouder.
  Eerst waren we er een beetje terughoudend over, maar na deze dag, raden wij iedereen aan om dit tenminste elk jaar voor zijn/haar bso te organiseren. Wat een leuke ervaring is dit voor iedereen. Echt top.

  Groetjes Nicolien
  Pedagogisch medewerker bij Partou

 • december 8, 2018 om 12:14 am
  Permalink

  Vandaag met 9 kinderen een heel leuk reptielenfeest gehad! Wij hadden gekozen voor 5 dieren. Bijna alle kinderen vonden het vooraf spannend waardoor ze flink hyper waren. Maar je ziet dat de dierenbegeleidster (lavina) ervaring heeft en ze goed in het gareel houdt. Ik vond alle kinderen zo stoer dat ze toch durften te aaien of een diertje vast hielden. Dat bouwt de begeleidster mooi op. Betrekt de kinderen er goed bij en toen ze merkte dat de concentratie wat lager werd toen deed ze even een beweeg spelletje.
  Ik hoorde van de ouders enthousiaste verhalen terug die de kinderen thuis deelden. En natuurlijk mijn eigen zoon (en dochter) die zei dat het nog beter was dan hij had verwacht! Complimenten voor Lavina!

 • december 1, 2018 om 7:25 pm
  Permalink

  Net het feestje van onze kleine draak gevierd.
  Wat een gaaf feestje! En alle credits voor Nadia! Wat deed zij het leuk met alle stuiterende kinderen! Een mega leuk en vooral ook leerzaam feestje!

 • oktober 25, 2018 om 7:24 am
  Permalink

  Gister het feestje van mijn zoon gevierd. Hij werd 8 jaar en had 8 vriendjes. Kelley kwam met 4 reptielen. De Vogelspin, rattenslang, Baardagaam en Boa constrictor.
  Kelley vertelde leuk en de jongens hadden de aandacht, wat vonden ze het spannend en ze zijn er nog vol van. Echt een aanrader!

 • oktober 18, 2018 om 4:16 pm
  Permalink

  Hoi Vanessa,

  Voor deze hagedis heb je geen CITES papieren nodig. Wel zijn aankoopformulier altijd fijn om achter de hand te hebben zodat je kunt aantonen dat je het dier niet hebt gevangen uit de natuur. Mvg Dominique

 • oktober 16, 2018 om 8:19 pm
  Permalink

  Heb je voor deze hagedis een cites of papieren nodig? Krijg je dat ook bij de aankoop van deze mooie hagedis. Mvg

 • oktober 8, 2018 om 9:38 pm
  Permalink

  De koningspython is een bodembewoner en vereist eerder een breed als een hoog terrarium. Er zijn verschillende exemplaren onder de koningspythons die zeer moeilijk aan het eten te krijgen zijn. Hierdoor raden wij ze af als beginnersslang.

  Je zou deze soort wel kunnen houden mits je je van tevoren goed laat informeren over het voedingspatroon en de stressgevoeligheid van de soort. Verder is het belangrijk om de temperatuur en de luchtvochtigheid in het terrarium zoveel mogelijk na te bootsen afgaande op hun natuurlijke habitat. Koningspythons worden veelal verkocht als beginnersslang en kunnen zeer tam worden. Dit vereist wel tijd en aandacht voor het dier, en klakkeloos hanteren maakt een gestrest exemplaar niet snel rustiger. Wanneer je start met het houden van slangen en begint met de koningspython raad ik persoonlijk aan om eerst je terrarium in orde te maken. Kloppen de temperaturen? Kan de slang zich nergens aan verwonden? Heeft de slang een schuilplek, waterbak, warmtespot en materiaal die kan helpen bij de vervelling?? Als de slang zich thuis voelt dan zou deze zonder problemen moeten gaan eten. Laat hem rustig aan je wennen en plaats niet zomaar meerdere exemplaren bij elkaar. Wanneer het dier kalm op jou reageert kan je deze vaker gaan oppakken. Voor meer informatie stuur ik je graag een caresheet toe over deze mooie en bijzondere dieren.

  Groetjes Dominique

 • oktober 6, 2018 om 1:53 pm
  Permalink

  de informatie is wel erg wisselend met andere websites, dit is wel verwarrend. Op de ene site staat dat er een breed terrarium geschikt is en op andere weer hoog. op de ene site is het uitermate geschikt voor beginners en hier staat weer juist niet enz…wat is het nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.