De incubator (broedkamer) van Exotus Serpenti begint al aardig vol te raken. Er zitten momenteel meer dan 40 kameleon eieren in, welke over enkele maanden verwacht worden en 3 schildpad eieren, die over 2 maanden zullen uitkomen. Daarnaast is het vrouwtje van de jemen kameleons weer zwanger (2de legsel) dus komen er waarschijnlijk nog enkele tientallen eieren bij.

Om het nog eens mooier te maken verdenken wij een van de Baardagamen ook op zwangerschap, welke elk moment eieren kan gaan leggen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat er bij Exotus Serpenti eieren zijn gevonden. Al enkele maanden geleden kwamen de eerste eieren uit. Deze waren van de rode rattenslangen. Een viertal eieren waren uitgekomen. Drie jonge rattenslangen zijn inmiddels al verkocht en de laatste gaat, na nog eens goed gegeten te hebben, ook binnenkort weg.

Ondanks dat Exotus Serpenti zich niet richt op het fokken van de reptielen is het altijd leuk om te zien dat de dieren eieren leggen. Dit geeft toch aan dat het goed gaat met de dieren.

De incubator van Exotus Serpenti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *