Hieronder vindt u een aantal van onze reptielen. Mocht u een ander reptiel graag willen zien, vraag dan in het contact ons naar de mogelijkheden.

Bertha, de baardagaam
Bertha, de baardagaam

Deze kleine dinosaurus staat vaak te popelen om mee te gaan naar kinderfeestjes en scholenpresentaties. Door de stekels lijkt de baardagaam op een echt oerdier! De baardagaam is door haar bijzondere vertoning zeer populair onder de kinderen. Dit is een erg rustig en gezellig dier dat elk kind wel durft op te pakken. Maar die stekels dan? Die zijn zacht, dit is een echte fophagedis! :).

Senna, de berberskink

Senna de BerberskinkSenna is één van de gekste hagedissen van Exotus Serpenti. Elke keer als deze kleine hagedis het ruitje van zijn terrarium hoort opengaan komt zij met een sprint aan rennen om vervolgens in een rechte lijn door te lopen naar je hoofd. Je zou denken dat dit de eindbestemming is, maar Senna houdt graag van springen en doet dit ook van grote hoogten. Erg leuk beestje om mee te maken. Bekijk hier de video van de berberskink.

Sproet, de luipaardgekko

Sproet de luipaardgekkoSproet is één van de luipaardgekko’s van Exotus Serpenti. Deze gekko heeft ontzettend veel vlekjes die lijken op heel veel sproetjes. Iedere gekko heeft een eigen tekening en zo kunnen we haar goed herkennen. Sproet imiteert graag de welbekende spiderman, ze kan supergoed klimmen en zit graag hoog. Naast luipaardgekko’s heeft Exotus Serpenti ook nog Vetstaartgekko’s en nog een paar andere soorten. Bekijk hier de video van de vetstaartgekko.

Key, de Rode Regenboogboa

Key de Rode RegenboogboaKey is één van de grotere slangen van Exotus Serpenti. Key heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij tijdens een kinderfeestje door een klein ringetje van Dominique’s sleutelbos probeerde te kruipen. De tieners hebben hem toen omgedoopt tot ‘Key’. Rode Regenboogboa’s kleuren enorm mooi in de zon, vandaar de naam regenboogboa. Naast Key heeft Exotus Serpenti ook nog andere Rode Regenboogboas. Bekijk hier de video van Key.

Henkie, de Rode Rattenslang

Henkie, de Rode RattenslangHenkie is een erg nieuwsgierige rattenslang. Elke handeling die je voor haar hok uitvoert wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Haar hok inderdaad want Henkie is verrassend genoeg een vrouw! Wanneer Dominique haar andere dieren aan het voeren is komt Henkie onder haar boomstronk vandaan om te kijken of zij al eten krijgt. Henkie en de andere rode rattenslangen zijn erg tamme slangen en zeer geschikt voor kinderen die nog nooit een slang hebben vastgehouden of wat terughoudender zijn. Bekijk de video van de Rode rattenslang.

Pomme, de Russische vierteenschildpad

Pomme, de russische vierteenschildpadPomme is één van de vele landschildpadden van Exotus Serpenti. Deze kleine baas is een landschildpad met vier tenen en komt uit Rusland. Door zijn kleine formaat zou je niet verwachten dat er zoveel snelheid en energie in dit diertje zit. Pomme en de andere landschildpadden zijn een leuke afwisseling voor de kinderen omdat de schildpadden los mogen lopen tijdens een kinderfeestje. Kijk hier hoe één van onze landschildpadden zingt tijdens het eten.

Sambal, de Mexicaanse roodpoot Vogelspin

Sambal, de Mexicaanse roodpoot VogelspinSambal, de Mexicaanse roodpoot Vogelspin van Exotus Serpenti, is één van de mooiste vogelspinnen die er bestaat. Helaas mag Sambal tijdens kinderfeestjes niet worden geaaid of opgepakt omdat de verzekering dit niet dekt. De spin kan wel in een bakje of op een stronk worden vastgehouden, de medewerker houd de spin tegen als deze gaat wandelen. Bekijk hier een video van de vogelspin.

Zuko, de Yemen Kameleon

Zuko-de-yemenkameleonZuko, de Yemen Kameleon, is één van de bijzondere dieren van Exotus Serpenti. Zuko kan, wanneer hij het wil, van kleur veranderen (van licht groen tot donker bruin). Hij heeft een hele lange tong waar hij zijn eten mee ‘oppakt’. Zuko is erg populair onder de kinderen, maar mag helaas niet zo heel vaak mee naar kinderfeestjes thuis, omdat hij soms een grote stresskip kan zijn. Zuko mag maximaal 2x per week mee naar een feestje. Zie hier een video van Budha, een andere kameleon.

Balletje, de Koningspython

Balletje, de KoningspythonBalletje is een koningspython. Hij kan zich oprollen als een voetbal, daarom wordt hij ook wel een ballpython genoemd. Balletje is een zeer mooi dier om te zien en niet iedereen kan zeggen dat hij of zij een Python in zijn handen heeft gehad. Deze ‘Python’ is eigenlijk zo mak als een lammetje, maar dat vertellen we natuurlijk niet verder 😉 . Naast Balletje heeft Dominique nog andere Koningspythons van verschillende grootte zitten. Hierom kunnen wij de slang aanpassen naar verschillende leeftijden.

Dory, de melkslang

Dory, de MelkslangDory is de jonge melkslang van Exotus Serpenti. Deze uit de kluiten gegroeide worm is zo’n 2 jaar oud. Dory is zelf een wurgslangetje, maar zij heeft een dodelijke neef. Dory lijkt heel erg op de koraalslang, welke zeer giftig is. Wanneer Dory word meegenomen kunnen we goed uitleggen wat het verschil is tussen een melkslang, zoals Dory, en de giftige koraalslang.

Hydra, de Boa Constrictor

Hydra, de boa constrictorHydra is één van de Boa Constrictors van Exotus Serpenti. Hydra en zijn vrienden kunnen een stuk groter worden dan de meeste slangen. De boa constrictors zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De meeste exemplaren zijn vrij zwaar waardoor ze voor jongere kinderen moeilijk op te tillen zijn. Volwassenen krijgen een boa te zien die groter dan 2 meter is.

Yoghurt, de Blauwtongskink

Yoghurt, de BlauwtongskinkYoghurt is onze grote skink, een blauwtongskink wel te verstaan. Yoghurt is een stuk groter dan de andere skinks van Exotus Serpenti, wel 5 keer zo groot. De skink heeft de naam gekregen omdat hij bij de vorige eigenaar yoghurt at. Yoghurt mag tijdens de feestjes worden gevoerd, alles wat er op de fruitschaal ligt of in het bakje van de katten/honden bij je gaat op. Bekijk hier de video van Yoghurt.

Bagheera, de Tapijtpython

Bagheera, de TapijtpythonBagheera is een hele stoere slang, die zo af en toe al mee gaat naar feestjes. Bagheera houdt graag van klimmen en gebruikt jouw armen graag als trap. Het is dan ook niet zo gek dat Bagheera zijn soortgenoten uit de natuur graag in bomen zitten. Van Dominique mag Bagheera helaas niet in bomen zitten, want dan komt hij natuurlijk nooit de boom meer uit.

Pepsi de steppevaraan

Pepsi, de steppevaraanPepsi is een bijdehante varaan die erg gefocust is op eten. Geen sprinkhaan of muis slaat deze steppevaraan over. Pepsi groeit als kool, en mag mee naar kinderfeestjes. Heb jij al een keer een echte varaan in je woonkamer gehad?

Gothel, de stierkikker

Gothel, de stierkikker Gothel is één van onze Afrikaanse stierkikkers, deze soort valt onder de grootste kikkers ter wereld. Het zijn erg indrukwekkende dieren en zijn zeker geschikt voor de durfallen onder ons. Ze kunnen zo groot worden als een stoeptegel en wanneer zij dat willen erg ver springen met hun gespierde poten. Durf jij zo’n grote kikker aan te raken?

Turbo, de reuzenslak

Turbo, de reuzenslak Turbo is dan geen reptiel, maar is zeker wel een bijzonder dier. Hij wordt veel groter dan de meeste slakkensoorten en laat dan ook graag zien hoe ver hij zich kan uitrekken. Zijn ogen gaan alle kanten op en kunnen soms zelfs even verdwijnen als hij ergens van schrikt, maar komen daarna weer snel tevoorschijn. Onze Afrikaanse reuzenslakken mogen over handen heen kruipen en zeker ook geaaid worden. Wie weet kan je Turbo of één van zijn vrienden zelfs een blaadje andijvie voeren.