Schapenscheerdersfeest bij Kinderboerderij de Vliert in Wijk bij Duurstede

Op zondag 21 mei is Exotus Serpenti aanwezig op het Schaapscheerdersfeest bij kinderboerderij de Vliert in Wijk bij Duurstede. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden de schapen op een ambachtelijke wijze (met de schaar) van hun wollen jasje ontdaan. Om 11:00 uur gaat het feest van start en het eindigt om 16:00 uur.

Net als de voorgaande jaren was het Schaapscheerdersfeest een gezellige (beesten)boel. Schapen werden geschoren en er werd gespind en gevilt. Ook konden kinderen ponyrijden of boerderijdierengolf spelen. Daarnaast was er een reuze ranjakoe: een opblaasbare koe met uiers en een onderstel. Bij het melken van de koe werd je beker gevuld met lekkere limonade.

Naast de vele activiteiten die er tijdens het Schaapscheerdersfeest te doen zijn, zal ook Exotus Serpenti er staan met haar reptielen. Hoewel reptielen geen vacht hebben zoals schapen, kun je reptielen wel aaien. Wist jij bijvoorbeeld dat slangen eigenlijk heel zacht aanvoelen?

Dus ben je benieuwd naar onze reptielen? Kom dan naar het Schaapscheerdersfeest in Wijk bij Duurstede. Wij zijn aanwezig tussen 12:00 en 15:00 uur.

Exotus Serpenti aanwezig op het Schaapscheerdersfeest in Wijk bij Duurstede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *