Contact met reptielen

Contact met ReptielenExotus Serpenti is opgestart om kinderen en volwassenen in contact te brengen met reptielen, en hopelijk om informatie over deze bijzondere dieren over te brengen op jou. In Nederland worden een hoop reptielen gehouden als huisdier. De fokkers of verkopers van deze dieren leveren soms onvoldoende informatie, waardoor een hoop van deze dieren in een later stadium op straat belanden. De dieren worden groter dan verwacht, hebben vaak veel meer verzorging nodig dan dat in de eerste instantie verteld is, en de dieren houden in de meeste gevallen niet van knuffelpartijen of onvoorzichtige kinderen. De kans dat er iemand in uw woonerf een reptiel loslaat en jij degene bent die hem vind is zeker niet onmogelijk. Maar hoe moet u reageren? En is deze snelgemaakte beslissing de juiste, of maakt deze keuze de situatie voor u nog gevaarlijker?

Reptielen presentaties

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken geeft Exotus Serpenti speciale reptielen-presentaties op scholen. De informatie die jullie daar zullen horen bestaat uit een aantal onderdelen, afhankelijk van de leeftijd van de leerlingen:

 • Waarschuwende kenmerken van een slang
 • Vangen van de prooi
 • Zintuigen
 • Gebit
 • Snelheid
 • Giftig en niet giftig
 • Wat te doen als iemand gebeten is
 • Paring
 • hanteren

Bij de jonge leerlingen zal een verhaaltje leuk en spannend worden ingericht opdat de leerlingen zoveel mogelijk opslaan, en tussendoor zullen er vragen beantwoord worden. Bij de oudere leerlingen zal er dieper in worden gegaan op de lesstof en de leerlingen zullen uitgebreidere informatie krijgen, zodat zij een breder perspectief krijgen over het omgaan met reptielen en hoe zij beten kunnen vermijden (als de leerlingen in een vakantieoord in contact komen met slangen of andere reptielen zullen zij realiseren hoe zij moeten handelen). Uiteraard krijgen ook deze leerlingen de kans om een reptiel vast te houden, alleen zullen de vragen moeten wachtten tot na het informatieve gedeelte omdat deze vaak nog zullen worden  beantwoord tijdens de presentatie.

De leerlingen worden betrokken bij de presentatie en mogen aan het einde van de les een reptiel vasthouden.

Meer informatiereserveer nu

 

Spreekbeurtinformatie

Spreekbeurt ReptielenHet is nooit makkelijk om informatie te vinden over reptielen. Wanneer je op het internet zoekt vindt je vele websites die net iets anders zeggen over een reptiel. Op Exotus Serpenti kan jij alle informatie vinden voor jouw spreekbeurt over reptielen. Ben jij op zoek naar informatie voor een spreekbeurt over reptielen? Kijk dan hier voor spreekbeurt informatie.

.

Reptielensoorten

Er zijn vele reptielensoorten in de wereld. Hoeveel het er precies zijn is niet bekend, er zijn namelijk duizenden soorten reptielen en amfibieen. Elk jaar worden er nog nieuwe soorten ontdekt. Om je een idee te geven over een aantal reptielen en amfibieen zijn er op de website van Exotus Serpenti enkele soorten kort beschreven. Bekijk hier de reptielen en amfibieensoorten.

5 gedachten over “Informatie over Reptielen

 • maart 5, 2017 om 10:06 am
  Permalink

  Gisteren 04-03 Hanneke op bezoek gehad met vier dieren. Zeer interessant en leerzaam en het hoogte punt alle dieren van dichtbij kunnen bewonderen en vast houden. Sommige kinderen vonden het in het begin best wel spannend maar uit eindelijk hebben ze toch allemaal de reptielen vast gehouden. Dit onder goede en vakkundige begeleiding van Hanneke die aldoor aangaf het mag maar moet niet. Na vier spannende en fascinerende verhalen over de reptielen was het tijd voor de afsluitende quiz kijken of de kinderen hadden op gelet, en dat hadden ze want op alle vragen wisten ze het antwoord. Exotus Serpenti namens Nanne bedankt voor een zeer geslaagd verjaardags partijtje

 • oktober 20, 2016 om 2:14 pm
  Permalink

  Jullie zitten in het westen van het land. Is het ook mogelijk in Zuid-Limburg een verjaardagsfeesje feestje te organiseren?

  Mvg. Sylvia Joosse, Nuth

 • december 13, 2015 om 3:33 pm
  Permalink

  Beste Rolande,

  Wij hebben helaas geen bezoeklocatie, vandaar dat wij de feestjes op locatie geven.

  Met vriendelijke Groet,

  Koen

 • november 17, 2015 om 6:33 pm
  Permalink

  Hallo, kunnen wij ook een keer bij jullie langskomen of werken jullie alleen op ” bestelling “?
  Met vriendelijke groet,
  Rolande Huizing

 • oktober 20, 2015 om 9:18 pm
  Permalink

  Onze zoon van 9 wil graag een kinderfeestje thuis geven. Mijn vraag is wanneer jullie zouden kunnen,graag op een woensdag middag. Hij is al jarig geweest.
  Welke dieren nemen jullie mee? Zijn wens is een slang vast houden.
  En wat is jullie advies in het aantal kinderen en de kosten.

  Met vriendelijke groet.

  Irana knol uit Delft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *