De douane op Schiphol heeft drie weken terug op vrijdag twee koffers met opgezette krokodillen uit Suriname onderschept.

Ze hadden China als bestemming. Voor deze smokkel werden twee verdachten aangehouden, laat de douane maandag weten. In totaal zijn er dertien krokodillen, 34 riemen van krokodillenleer, twee tassen van krokodillenleer en zeven tanden van katachtigen in de koffers gevonden.

De controleactie die tot de vondst leidde, was onderdeel van een internationale actie in ongeveer veertig landen die in samenwerking met Interpol werd uitgevoerd.

De twee verdachten zijn volgens de douane inmiddels voorgeleid en overgedragen aan de Algemene Inspectie Dienst (AID). De smokkelwaar is in beslag genomen.

Volgens een woordvoerder van de douane loopt de grote internationale actie van 1 tot en met 30 september. Naast het onderscheppen van illegale export van reptielen en amfibieën, is het ook de bedoeling dat er internationaal kennis wordt vergaard over de smokkelmethoden en de handel op dit gebied.

Bron: AT5

Koffers met krokodillen op Schiphol
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *