koningspythonDe koningspython is beter bekend onder de naam ballpython. Dit komt omdat deze dieren erom bekend staan om bij gevaar zich helemaal op te rollen tot een bal. Exotus heeft sinds een aantal weken geleden een jong exemplaar in huis.

De koningspython is een lastige eter, zo ook degene die wij in huis hebben. De eerste 2 weken wilde deze niet eten, en zij accepteert geen diepvriesvoer. Alle slangen worden bij ons gevoerd met diepvries knaagdieren. Dit houd in dat ook onze jonge ballpython eraan zal moeten geloven. Om ervoor te zorgen dat zij straks ook diepvriesmuizen zal gaan eten zijn wij aan het afwisselen, dan krijgt zij eens een levende muis, en dan weer een diepvriesexemplaar.

Met veel geduld en het nabootsen van een levende muis (dit door de diepvriesmuis over het kale grondoppervlakte te bewegen) zorgt u ervoor dat de slang het verschil niet meer zo merkt. Natuurlijk moet de diepvriesmuis eerst goed op kamertemperatuur zijn voordat de slang in dit kunstje trapt. Het zicht van de meeste slangen is niet geweldig, maar het zijn geen domme dieren.

Koningspython
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *