Voedseldieren zijn erg belangrijk voor reptielen. De dieren krijgen hierdoor voedzame stoffen binnen, die zij nodig hebben om te groeien en om belangrijke vitamines en mineralen binnen te krijgen. Bij het voeren van je reptiel zal je vaak de voedseldieren besprenkelen met calciumpoeder, om ervoor te zorgen dat je reptiel alles binnenkrijgt wat hij of zij nodig heeft.

Voedseldieren zijn verkrijgbaar in bijna elke dierenspeciaalzaak, maar U geeft per bakje al snel rond de 2 euro uit! Wetende dat veel reptielen voornamelijk de krekeleters echte veelvraten zijn geef ik hier de tip om zelf krekels te gaan kweken! Zeker als u van plan bent meerdere reptielen te gaan houden, of als u al meer krekeleters in huis heeft kunt U hiermee de kosten laag houden.

Koop 2 doosjes met krekels en laat deze los in een curver die voorzien is van één of meerdere luchtroosters. Zorg dat er voldoende schuilplaatsen zijn (kartonnen eierdoosjes, lege wc rollen of dergelijke). Wanneer u dit voor elkaar heeft bent u al een heel eind. Geef de krekels vitaminerijk voedsel, hierdoor krijgen uw reptielen ook veel meer binnen. Het enige wat u nu nog nodig heeft is een bakje vochtig substraat (potgrond, tuingrond, of mos kan in deze behoefte voorzien) hier leggen de krekels hun eitjes in. Zorg er echter wel voor dat het substraat niet behandeld is tegen insecten.

Uiteindelijk zal u meer curvers moeten inrichten aangezien de dieren zich snel zullen voorplanten. Ook zult u zo nu en dan de krekels in een nieuwe curver moeten plaatsen, zo voorkomt u dat het gaat stinken in de bak. De krekels moeten warm zitten, houd ze dus minimaal op kamertemperatuur!

Tegenwoordig is er krekelwater en krekelvoeding in dierenwinkels te koop, maar u kunt ze ook gewoon zelf voeren. Krekels eten van alles, kattenbrokken, droog visvoer, groenvoer en fruit, paardenbloemblad en ga zo maar door. Zorg ook voor vochtvasthoudend fruit. Nu heeft u uw eigen krekelkwekerij.

Kweek zelf je krekels! Reptielenweetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *