moederdag

Moederdag – Op Moederdag verwennen wij onze moeder met mooie cadeaus of een ontbijtje op bed. Op deze feestdag zetten wij onze moeder in het zonnetje en staan we stil hoe waardevol en bijzonder zij is, want een moeder staat altijd voor iedereen klaar. In de reptielenwereld gaat dit er daarentegen anders aan toe. Met name bij de blauwtongskinken. De blauwtongskink is ovovivipaar. Dit houdt in dat de jongen wel in eieren opgroeien, maar in de moeder al uitkomen. Ze komen dus als jong ter wereld. De zwangerschap duurt bijna vier maanden en is erg zwaar voor het vrouwtje. Omdat de zwangerschap zo zwaar is, zijn blauwtongskinken niet bereid om elk jaar te paren. Hierdoor krijgen ze om het jaar jongen.

Erg lief is moeder niet voor haar jongen. Nadat de jongen geboren zijn is er geen broedzorg. De jongen gaan hun eigen gang en worden direct na de geboorte in een ander terrarium geplaatst. Indien dit niet gebeurt, eet de moeder haar jongen op. Het is dus maar goed ook dat moeder en jong, op een dag zoals deze, niet samen zitten.

Nog niet zo lang geleden zijn er bij Exotus Serpenti 3 blauwtonskinken jongen geboren. Ze groeien snel en eten goed. Hoewel moeder blauwtongskink niet meer om hen geeft, zetten we haar bij Exotus Serpenti toch in het zonnetje. Want eerlijk is eerlijk zonder hun moeder zouden de kleine blauwtongskinken hier niet zijn.

Moeder blauwtongskink
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *