Natuureducatie

Natuureducatie is een essentieel onderdeel geworden van het leerproces in scholen over de hele wereld. Het biedt studenten de mogelijkheid om een dieper begrip te ontwikkelen van de wereld om hen heen en om belangrijke concepten te leren op een praktische en boeiende manier. Bij Exotus Serpenti begrijpen we het belang van natuureducatie en bieden we een unieke en stimulerende leerervaring aan scholen door middel van onze educatieve programma’s.

Onze educatieve programma’s zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij het curriculum van scholen en om leerlingen kennis te laten maken met de fascinerende wereld van reptielen. We bieden interactieve presentaties en workshops aan die gericht zijn op het vergroten van het begrip van leerlingen over reptielen, hun leefomgeving, hun gedrag en hun rol in de natuurlijke ecosystemen. Ons ervaren team van opgeleide natuurexperts zorgt ervoor dat de programma’s educatief en tegelijkertijd plezierig zijn, waardoor de leerlingen betrokken en geïnspireerd raken.

Tijdens onze educatieve programma’s krijgen leerlingen de mogelijkheid om reptielen van dichtbij te observeren en zelfs aan te raken onder begeleiding van onze deskundige begeleiders. Door deze hands-on ervaring kunnen leerlingen een dieper begrip ontwikkelen van de eigenschappen en het gedrag van reptielen, evenals hun rol in het ecosysteem. Dit helpt hen niet alleen om hun kennis over de natuur uit te breiden, maar ook om een gevoel van respect en waardering voor deze prachtige dieren te ontwikkelen.

Onze educatieve programma’s zijn geschikt voor leerlingen van alle leeftijden en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en leerdoelen van elke school. Of het nu gaat om een basisschool, middelbare school of zelfs een hogeschool, we hebben programma’s die passen bij de leeftijd en het niveau van de leerlingen. We geloven dat natuureducatie niet alleen het begrip van de wereld vergroot, maar ook bijdraagt aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden zoals observatie, kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

Als u geïnteresseerd bent in het verrijken van het leerproces van uw leerlingen en het aanbieden van een unieke educatieve ervaring, neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en te helpen bij het plannen van een educatief programma dat perfect aansluit bij de behoeften van uw school. Bij Exotus Serpenti streven we ernaar om de liefde voor de natuur te inspireren en te bevorderen, en we kijken ernaar uit om samen met u te werken aan het verrijken van het onderwijs van uw leerlingen.


Welke workshops bieden we aan?

Exotus Serpenti komt al sinds 2010 langs op scholen voor reptielenpresentaties. Hierdoor geef je leerlingen de unieke kans om de stof die zij tijdens de lesuren krijgen uit te breiden met praktijkervaringen. Je kunt van te voren met ons bespreken welke informatie op het gebied van reptielen en amfibieën je aan jouw leerlingen wilt geven. Zo kunnen de leerlingen optimaal profiteren van deze bijzondere les.

natuureducatie met een kikker in de klas

Introductieles Natuureducatie

Wil jij een indruk achterlaten bij je klas? Boek dan vandaag nog een introductieles reptielen. Een introductieles is al te boeken vanaf € 99,95 (ex. Reiskosten). Laat je klas op een leuke en informatieve manier kennismaken met deze exotische dieren.


Workshop op school met een kameleon in de klas

Workshop Natuureducatie

Exotus Serpenti organiseert wekelijks workshops op scholen. Deze onvergetelijke ervaringen in het klaslokaal zorgen ervoor dat je de praktijk met je lesstof verbindt. Onze workshops zijn een verrijking op de kerndoelen Natuur en Techniek van het basisonderwijs.


workshop op school met echte reptielen

Lessencyclus Natuureducatie

Met onze lessencyclussen ontzorgen wij jou en de school met de verzorging van opeenvolgende natuurlessen. Uiteraard stemmen wij deze af op onze expertise en verwerken we de nu geldende kerndoelen in onze lessen.


Jaarprogramma voor natuureducatie op school

Jaarprogramma Natuureducatie

Wil jij volledig ontzorgd worden? Hoe fijn is het om je gehele natuureducatie al aan het begin van het schooljaar af te hebben? Dat kan nu! Samen stemmen we jullie wensen af en stellen het gehele jaarprogramma op. Zo heb je voor het hele schooljaar een vakdocent die natuur workshops verzorgd op school. Het grote voordeel van een jaarprogramma is dat je geen extra kosten kwijt bent. De workshop prijzen blijven hetzelfde.