Exotus Serpenti komt al sinds 2010 langs op scholen voor reptielenpresentaties. Hierdoor geef je leerlingen de unieke kans om de stof die zij tijdens de lesuren krijgen uit te breiden met praktijkervaringen. Je kunt van te voren met ons bespreken welke informatie op het gebied van reptielen en amfibieën je aan jouw leerlingen wilt geven. Zo kunnen de leerlingen optimaal profiteren van deze bijzondere les.

Dominique laat een leerling een grote kikker zien tijdens een natuureducatie les.


Introductieles Natuureducatie


Wil jij een indruk achterlaten bij je klas? Boek dan vandaag nog een introductieles reptielen. Een introductieles is al te boeken vanaf € 99,95 (ex. Reiskosten). Laat je klas op een leuke en informatieve manier kennismaken met deze exotische dieren.
Een kameleon die uit de hand eet tijdens een workshop natuureducatie


Workshop Natuureducatie


Exotus Serpenti organiseert wekelijks workshops op scholen. Deze onvergetelijke ervaringen in het klaslokaal zorgen ervoor dat je de praktijk met je lesstof verbindt. Onze workshops zijn een verrijking op de kerndoelen Natuur en Techniek van het basisonderwijs.
Een kameleon zit op het hoofd van een leerling op de basisschool tijdens een lessencyclus natuureducatie


Lessencyclus Natuureducatie


Met onze lessencyclussen ontzorgen wij jou en de school met de verzorging van opeenvolgende natuurlessen. Uiteraard stemmen wij deze af op onze expertise en verwerken we de nu geldende kerndoelen in onze lessen.
Een gekko wordt aan een groep kinderen getoond tijdens een les natuureducatie

Jaarprogramma Natuureducatie

Wij brengen de natuur het klaslokaal in. Natuureducatie met ware reptielen is een onvergetelijke en leerzame ervaring voor kinderen in het basisonderwijs. De kinderen leren in de praktijk, door zelf te zien en te voelen over de natuur. Terwijl de kinderen dit ervaren doorlopen ze meerdere kerndoelen van het basisonderwijs.
“Natuureducatie ervaar je in de praktijk

Wil jij volledig ontzorgd worden? Hoe fijn is het om je gehele natuureducatie al aan het begin van het schooljaar af te hebben? Dat kan nu! Samen stemmen we jullie wensen af en stellen het gehele jaarprogramma op.

Zo heb je voor het hele schooljaar een vakdocent die natuur workshops verzorgd op school. Het grote voordeel van een jaarprogramma is dat je geen extra kosten kwijt bent. De workshop prijzen blijven hetzelfde.

Wij regelen alles:

  • Vakdocent
  • Contracten
  • VOG
  • Vervangende docent bij ziekte

Subsidie voor vakdocenten

Wist je dat je per basisschool zo’n 54.900 euro subsidie kan ontvangen voor de werkdrukverlaging? Scholen mogen zelf bepalen op welke manier ze dit bedrag besteden. Het inhuren van vakdocenten is hierbij een mooi voorbeeld.

Lees meer op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/02/09/werkdrukakkoord-bereikt-voor-het-primair-onderwijs

“Bepaal op een unieke wijze de kerndoelen van je leerlingen.”