Al enige tijd zit Budha, de jemen kameleon, nu in een groter verblijf. Het oude verblijf voldeed eigenlijk niet meer aan de eisen van meneer de kameleon, dus hebben wij een groot nieuw verblijf voor Budha geregeld.

Hok Budha, jemen kameleon

Het is een vitrinekast, van 2 meter hoog, 40 cm breed en 60 cm diep. Aan de bovenkant hebben we twee ventilatieroosters gemaakt, waar twee pc-ventilatoren op aangesloten zitten. Zo blijft de luchtcirculatie optimaal voor de kameleon. Naast de ventilatie hebben we natuurlijk ook twee mooie lampen voor hem opgehangen. Eén lamp om de zon na te boosten, de uv-lamp. Deze lamp zorgt ervoor dat Budha genoeg vitamine D3 krijgt. Die krijgen wij ook binnen als we buiten lopen. Naast de uv-lamp hangt een infrarood-lamp. Deze lamp zorgt voor warmte in Budha’s hok. ’s Avonds gaan beiden lampen uit. De verwarming zorgt er dan voor dat de temperatuur boven de 20 graden blijft.

Naast veel klim mogelijkheden en een schommel, hebben we de bodem bedekt met planten en hebben we een klimop voor de kameleon gekocht.

Ondanks dat Budha een week lang heeft moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving gaat het nu weer helemaal goed met onze ontdekkingsreiziger.

Nieuw huisje voor Budha
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *