Onze Missie en Passie

Welkom bij Exotus Serpenti, waar we een passie voor reptielen en een missie voor educatie samenbrengen. Mijn naam is Dominique van den Berg, en ik ben de drijvende kracht achter dit bedrijf. Als liefhebber van reptielen sinds mijn jeugd en met jarenlange ervaring in dierenverzorging, heb ik een diepgaande verbondenheid met deze fascinerende dieren ontwikkeld.

Waar het begon

Ons verhaal begon in de zomer van 2010, met het bescheiden doel om kinderen en volwassenen in Nederland in contact te brengen met reptielen en om hen te informeren over deze vaak onbegrepen wezens. Met een achtergrond in vrijwilligerswerk bij reptielenzoo Serpo en ervaring in het Australische outbacklandschap, waar ik krokodillen voerde en mensen informeerde over de rijke biodiversiteit, besloot ik mijn kennis en passie te delen door Exotus Serpenti op te richten.

Ervaringsgerichte Educatie

Onze reis heeft ons geleid naar diverse locaties, variërend van scholen tot kinderfeestjes en buitenschoolse opvang. Bij Exotus Serpenti geloven we in de kracht van ervaringsgerichte educatie. Door interactieve reptielenpresentaties aan te bieden, kunnen mensen van alle leeftijden niet alleen kennis opdoen over deze bijzondere dieren, maar ook een dieper begrip en respect ontwikkelen voor hun rol in de natuur.

Of het nu gaat om het bewonderen van de prachtige kleuren van een koningspython, het voelen van de textuur van een hagedissenhuid of het leren over de unieke aanpassingen van een schildpad, onze presentaties zijn ontworpen om zintuiglijke ervaringen te bieden die blijven hangen. Onze toegewijde medewerkers staan klaar om informatieve en boeiende presentaties te geven die een blijvende indruk achterlaten.

werken met reptielen

Onze Toewijding aan Educatie

Bij Exotus Serpenti streven we naar een blijvende impact op het begrip en de waardering voor reptielen. Onze toewijding aan educatie gaat verder dan alleen presentaties; we zijn er trots op samen te werken met scholen en educatieve instellingen om maatwerkprogramma’s te ontwikkelen die aansluiten bij hun curriculum en leerdoelen.

Door middel van nauwkeurig gecureerde informatie en interactieve activiteiten, willen we een positieve en blijvende invloed hebben op de manier waarop mensen reptielen zien en begrijpen. Bij Exotus Serpenti geloven we dat kennis de sleutel is tot behoud, en we zijn vastbesloten om onze passie voor reptielen te gebruiken om een verschil te maken in de wereld om ons heen. Welkom in de wereld van Exotus Serpenti, waar we je uitnodigen om te leren, te ontdekken en vooral te genieten van de wonderen van de reptielenrijk.