Afgelopen donderdagmiddag heb ik het genoegen gehad om voor een wel hele leuke klas te staan. De 28 leerlingen van groep 7B van de basisschool de Vlieger hadden er allemaal ontzettend zin in. Zij waren bezig met een project over Australië, en ik mocht hun gaan vertellen over de reptielen en amfibieën daar.

Gewapend met een powerpoint presentatie, een berberskink, een baardagaam, een vogelspin en een rode regenboogboa ben ik voor de klas gaan staan. De leerlingen kregen de kans om de slang en de berberskink te aaien, de baardagaam aan te raken en de spin van dichtbij te bekijken. Zij hebben geleerd dat er een heleboel gifslangen zijn in Australië, en een stuk minder niet giftige slangen. Dit is tevens het enige land waar dit het geval is. In verhouding zijn er namelijk veel meer wurgslangen dan giftige slangen. De leerlingen weten nu wat zij moeten doen als er iemand gebeten wordt, en dat de kans maar heel klein is dat er wat ernstig aan de hand is wanneer je gebeten wordt.

Ik heb met veel plezier deze les gegeven, en ik wilde hierbij alle leerlingen en de leraar nog even bedanken voor alle positieve reacties!

Reptielen presentatie op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *