Reptielen op school:
Een Educatief Avontuur met Exotus Serpenti

Exotus Serpenti biedt een unieke workshop aan, waarbij wij bij jou op school langskomen voor interactieve presentaties. Deze buitengewone ervaring geeft leerlingen de kans om hun kennis, opgedaan tijdens reguliere lesuren, uit te breiden met praktijkervaringen. Samen met Exotus Serpenti kun je vooraf bespreken welke informatie en onderwerpen met betrekking tot reptielen en amfibieën je aan jouw leerlingen wilt presenteren. Op deze manier kunnen de leerlingen optimaal profiteren van deze bijzondere les.

Onze presentaties bestrijken een breed scala aan onderwerpen, variërend van de uiterlijke kenmerken van reptielen en amfibieën tot interessante feiten over hagedissen en vogelspinnen. Daarnaast behandelen we ook belangrijke informatie, zoals wat leerlingen moeten doen in het geval van een slangenbeet. Met een gevarieerde collectie van reptielen, amfibieën en vogelspinnen zal je altijd verrast worden tijdens een van onze presentaties. Over het algemeen tonen we tijdens een presentatie vier verschillende soorten reptielen. 

presentatie op school
Reptielen presentatie op school
reptielen workshop op school
reptielen op school

Compleet pakket

Wij bieden scholen een compleet pakket aan mogelijkheden, zodat we de reptielenpresentatie optimaal kunnen afstemmen op de wensen van de school. Of je nu kiest voor een presentatie van 60 minuten of voor meerdere dagdelen aanwezigheid, alles is bespreekbaar. We hebben een scala aan aanvullende activiteiten die de presentatie verrijken, zoals rollenspellen, diploma’s voor de leerlingen, een reptielenquiz, informatieboekjes, themaprojecten en nog veel meer! De lesstof wordt nauwkeurig afgestemd op de leeftijd van de leerlingen.

Tijdens onze presentaties streven we ernaar om een interactieve en boeiende leeromgeving te creëren. Ons ervaren team van natuurexperts zorgt ervoor dat de presentaties educatief zijn, maar ook plezier en verwondering opwekken. Leerlingen krijgen de unieke kans om reptielen van dichtbij te observeren en zelfs aan te raken, uiteraard onder begeleiding van onze deskundige medewerkers. Deze hands-on ervaring stelt leerlingen in staat een dieper begrip te ontwikkelen van de eigenschappen en het gedrag van reptielen, en vergroot tegelijkertijd hun respect en waardering voor deze prachtige dieren.

Onze presentaties zijn geschikt voor leerlingen van alle leeftijden, van basisscholen tot middelbare scholen en zelfs hogescholen. We passen de presentaties aan op het niveau en de behoeften van de leerlingen, zodat elke groep een op maat gemaakte en boeiende ervaring krijgt. Onze presentaties zijn interactief en stimuleren leerlingen om vragen te stellen, actief deel te nemen en hun nieuwsgierigheid te uiten. We moedigen een open en positieve leeromgeving aan, waarin leerlingen worden aangemoedigd om te verkennen, te leren en te ontdekken.

Bewustwording

Naast het leveren van educatieve informatie streven we er ook naar om leerlingen bewust te maken van het belang van het behoud van reptielen en hun natuurlijke habitats. We bespreken de bedreigingen waarmee reptielen worden geconfronteerd, zoals habitatverlies en illegale handel, en benadrukken het belang van het beschermen van deze dieren en hun leefomgeving. Door middel van onze presentaties hopen we een gevoel van verantwoordelijkheid en respect voor de natuur bij leerlingen te ontwikkelen.

Workshop op maat

Bij Exotus Serpenti begrijpen we dat elke school uniek is, met verschillende leerdoelen en curriculumvereisten. Daarom zijn we flexibel en passen we onze presentaties aan om aan de specifieke behoeften van elke school te voldoen. We werken nauw samen met leraren en schoolbesturen om ervoor te zorgen dat onze presentaties naadloos aansluiten bij het lesprogramma en de doelen van de school. Of het nu gaat om een introductie van een specifiek onderwerp, een aanvulling op een bepaalde lesmodule of een leuke en leerzame afsluiting van het schooljaar, wij zorgen ervoor dat de presentatie perfect aansluit bij de wensen en eisen van de school.

Daarnaast streven we ernaar om niet alleen de leerlingen, maar ook de leraren te ondersteunen. We bieden lesmateriaal en informatiebronnen aan die leraren kunnen gebruiken om het onderwerp reptielen en amfibieën verder te verkennen in de klas. Hierdoor kunnen de leerlingen hun kennis verdiepen en uitbreiden, zelfs nadat de presentatie voorbij is. We geloven dat natuureducatie een continu proces is dat verder gaat dan één enkele les, en we willen leraren de middelen bieden om dit proces voort te zetten.

Kortom, met onze workshops op school brengt Exotus Serpenti een boeiende en interactieve leerervaring naar scholen. We bieden niet alleen educatieve informatie over reptielen en amfibieën, maar ook een unieke gelegenheid voor leerlingen om deze fascinerende dieren van dichtbij te ervaren. Door onze presentaties aan te passen aan de behoeften van elke school, streven we ernaar om een waardevolle aanvulling te zijn op het curriculum en om leerlingen te inspireren om een liefde voor de natuur en respect voor alle levende wezens te ontwikkelen. Neem vandaag nog contact met ons op om een onvergetelijke workshop op school te plannen!

 

Bekijk wat je kan verwachten van een presentatie van Exotus Serpenti op shool!