vetstaartgekkoAfgelopen weken is er veel gebeurd bij Exotus Serpenti. We hebben weer een koppeltje nieuwe bewoners erbij! Deze keer hebben we een ontzettend lief koppeltje vetstaartgekko’s opgehaald.

Deze bijzondere dieren slaan hun vetreserves op in de staart. Wanneer de staart wordt losgelaten (doordat het diertje bijvoorbeeld ten prooi valt aan een roofdier) groeit deze terug aan, en lijkt ontzettend veel op de kop van de gekko. Hierdoor lijken deze bijzondere diertjes 2 hoofdjes te hebben. In de natuur is dit een groot voordeel, wanneer er op de gekko wordt gejaagd, graaft hij zichzelf snel in onder het zand, alleen de staart is nog zichtbaar aan de oppervlakte. Het roofdier wordt hierdoor verward en valt de staart aan. De gekko laat de staart dan los, en er groeit weer een nieuwe staart terug.

Bij dit berichtje heb ik een foto toegevoegd van het mannetje die op dit moment in vervelling is. Dit is heel goed te zien op zijn rug. Beide dieren zijn gemakkelijk te hanteren en hebben een lief en rustig karakter!

Vetstaartgekko
Getagd op:                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *