Brachypelma smithiEen aantal weken terug heb ik vol trots een nieuw diertje opgehaald. Deze brachypelma smithi, beter bekend onder de Nederlandse naam; Mexicaanse Roodknie Vogelspin zal mij gaan helpen om mensen met een spinnenfobie tijdens individuele sessies van hun angsten af te helpen.

De Mexicaanse Roodknie is een zeer rustige vogelspin, die goed te hanteren is. De spin is nu goed gewend aan zijn nieuwe omgeving en eet fantastisch! Dit diertje is nog tamelijk jong (en daardoor nog relatief klein) en heeft zich helemaal gesetteld in zijn nieuwe omgeving. Het diertje graaft holen in de grond, en drinkt zijn water uit een spons. Regelmatig komt de spin even bij me zitten.

Vogelspinnen worden vaak beschreven als eng, zwaar giftig en dikwijls agressief. Laat mij u het tegendeel bewijzen, deze zeer nuttige dieren hebben een belangrijke plaats in het ecosysteem en zijn in veruit de meeste gevallen niet agressief, zeker niet eng, en al helemaal niet zwaar giftig. Tijdens de individuele sessies kan ik u allerlei interessante weetjes vertellen over vogelspinnen, u krijgt de kans om deze van dichtbij te bezichtigen en u mag hem zelfs vasthouden na de presentatie. Hou er rekening mee dat er veel te vertellen is over dit dier en dat we minimaal 45 minuten bezig zullen zijn. Camera’s zijn uiteraard toegestaan, om dit leerzame moment te kunnen vastleggen.

Vogelspin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *