Onderzoekers van de Universiteit in Moskow hebben een vogelspin onderzocht met behulp van een MRI-scan in een apparaat dat gebruikt word om het lichaam van knaagdieren in kaart te brengen. De resultaten van de test zijn heel nauwkeurig omdat zij tijdens de meting geen technieken hebben gebruikt die deze uitkomst zou kunnen beinvloeden.

” In de video zie je het bloed door het hart stromen en het lijkt alsof er een dubbele hartslag plaatsvind” zegt Gavin Merrifield de hoofdonderzoeker van deze test. ”Het gaat om een samentrekking van de hartspier die nog nooit eerder is waargenomen”.

De scans laten ons zien dat het bloed in het lichaam van het diertje wordt rondgepompt door een dubbele hartslag. Het hart klopt hierbij steeds twee keer snel achter elkaar. De functie van de dubbele hartslag is nog onbekend. Met de hulp van de nieuwe scantechniek hopen de wetenschappers meer te weten te komen over de spinnen. De volgende stap is om de chemische samenstelling van het gif van de spinnen te achterhalen. Wellicht is dit bruikbaar als pesticide in de landbouw.

Vogelspinnen hebben een dubbele hartslag
Getagd op:                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *