De coronacrisis. Het kwam voor ons als klein bedrijf, net als voor vele andere bedrijven, als een donderslag bij heldere hemel. Uit het niets verloren we van de ene op de andere dag alle omzet, alle reserveringen. Dat was ‘m dan, het einde, iets wat je na 10 jaar hard werken nooit had willen mee maken. Of toch niet…?

“Wij gaan door en iedereen blijft!”

Al voordat er meer bekend was vanuit de overheid hoe bedrijven dit zouden kunnen overleven was een persoon er al over uit: “Wij gaan door, we hebben dieren die ons nodig hebben en onze medewerkers rekenen op ons, iedereen blijft!”Het was Dominique van den Berg, de eigenaresse van Exotus Serpenti.

In de maanden die volgden hebben we hard gewerkt, heel hard, niet normaal hard. Het hele bedrijf is op z’n kop gezet. Iedere medewerker werd gevraagd om te helpen. Iedereen, zowel de collega’s in vaste dienst als onze flexwerkers, onze allrounders onze vrijwilligers en onze stagiaires, iedereen werd opgeroepen en moest zichzelf van zijn beste kant laten zien. Om aan de gepaste afstand te kunnen voldoen hebben we het aantal collega’s dat op de vloer was beperkt en de openingstijden verruimd. Hierdoor konden we in shifts 7 dagen in de week van 7 uur ‘S ochtends tot 10 uur ‘S avonds door blijven werken.

In een tijdspanne van enkele weken zijn er meerdere projecten gestart, nieuwe verdienmodellen opgezet en hebben wij een professionaliseringsslag gemaakt waar menig mkb bedrijf jaloers op kan zijn. Niet alles zal succesvol zijn, niet alle projecten zijn geslaagd, maar een ding is zeker, niets doen was geen optie.

Dat is wat we hebben gedaan. En iedereen? Iedereen heeft meegevochten voor ons prachtige bedrijf. Dominique gelooft in mensen en dat je die niet zomaar op straat kan zetten als het even slecht gaat. Die basis, dat vertrouwen, dat zien wij terug in elke collega. Dat is de ziel van ons bedrijf. Dat is wie wij zijn.

En nu? Nu zijn we terug! We kunnen er weer sterker tegen aan met 100% van onze mensen. Niemand heeft het bedrijf in de afgelopen maanden hoeven te verlaten. Dit heeft ervoor gezorgd dat we nu weer snel terugveren. Wij waren de eerste die weer een kinderfeestje gaven op locatie nadat bekend werd dat het weer mocht, wij stonden op gepaste afstand weer op de BSO om de kinderen en het personeel daar een onvergetelijke ervaring te bieden. Waarom wij? Dat kwam door die ene uitspraak: “Wij gaan door en iedereen blijft!”…. Wij zijn Exotus Serpenti. Wij zijn terug.

Team Exotus Serpenti

Waarom alle collega’s bleven doorwerken bij Exotus Serpenti ondanks de crisis

Eén gedachte over “Waarom alle collega’s bleven doorwerken bij Exotus Serpenti ondanks de crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *