Nu er geen presentaties worden gehouden, zitten de dieren van ons de hele dag in hun terraria. Ze gaan niet meer mee op pad om leuke feestjes, presentaties op scholen en evenementen te organiseren. Gelukkig hoeven de dieren zich niet te vervelen. Wat doen de dieren nu heel de dag? Ik neem jullie mee in een dag van de dieren.

Tommy traint voor de marathon

Aan het begin van de dag zit Tommy de geelkoplandschildpad al klaar voor zijn ruitje. Tommy is onze grote avonturier. Meestal gaat hij op avontuur door huiskamers en klaslokalen. Helaas is dat nu niet mogelijk. Gelukkig is er bij Exotus Serpenti genoeg te beleven. Zodra zijn terrarium opgaat, loopt hij op zijn snelst naar buiten. Hij loopt dan meerdere rondjes door het bedrijf. Bij elk ruitje stopt hij even om zijn buren gedag te zeggen en te kijken hoe het met hun gaat. Inmiddels heeft Tommy zoveel rondjes gelopen, dat hij overweegt mee te doen aan de volgende marathon.

Monster oefent zijn ver-schiet skills

Jemen kameleon Monster zit ook niet stil. Hij is alvast aan het oefenen om aan iedereen te laten zijn hoe goed hij zijn eten kan vangen. Met zijn lange tong probeert hij van meerdere afstanden krekels uit zijn voederbakje te vissen, zodat hij later een goede show kan geven.

Rocky mist de aandacht

Wie de presentaties ook erg mist, is Rocky de baardagaam. Rocky is dol op alle aandacht en knuffels die hij krijgt van de kinderen en mist deze heel erg. Iedere keer als er iemand langs zijn terrarium loopt, tikt hij met zijn pootjes op de ruitjes om te vragen of hij een knuffeltje van een van de verzorgers kan krijgen.

Toch zijn er ook dieren die heel erg genieten van alle vrije tijd die ze hebben. Dit zijn namelijk regenboogboa’s Jut en Jul. Deze twee vriendinnen maken gebruik van deze tijd om eens lekker lang uit te slapen en veel te rusten. Slapen is een van de favorieten dingen die ze doen en daar is nu alle tijd voor.

Verbouwen of verhuizen?

Vogelspin Aragog is bezig met haar huisje opnieuw in te richten. Nu ze niet meer iedere keer weg hoeft, heeft ze de tijd om te verbouwen. Ze is bezig met haar mooiste en grootste web die ze ooit heeft gemaakt. Ze zit er zelfs aan te denken om er een lekkere hangmat van te maken.

De gekko controle gaat door

Door de lockdown kunnen wij van het personeel niet meer naar de kapper. Wij kunnen daarom niet onze haar goed laten wassen. Maar de gekko’s vinden het heel leuk om luizencontroles te houden. Dit doen ze ook veel op kinderfeestjes. Nu er geen kinderfeestjes meer zijn, kunnen wij hier mooi gebruik van maken.

En de rest?

De rest van de dieren zitten ook niet stil. Bij de slakken Ferrari, Gerrit en Turbo is het bijvoorbeeld groot feest, daar zijn onlangs allemaal baby’s geboren. Zij gebruiken deze tijd om een groot feest te geven, met een extra lekker groot stuk andijvie die is gedoneerd.

Tapijtpython Shere Khan heeft onlangs veel nieuwe takken gekregen in zijn terrarium. Hij houdt erg van klimmen en nu hij veel tijd heeft kan hij er extra veel van genieten.

Ondanks dat de dieren dus genoeg te doen hebben en ze zich niet snel zullen vervelen, hebben ze wel weer veel zin om op pad te gaan. Ze hopen jullie daarom weer snel te zien op de kinderfeestjes en scholen.

Wat doen reptielen tijdens de corona tijd?
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *