Chileense VogelspinDit zijn mijn diertjes, laat mij ze even aan u voorstellen.

De linker vogelspin is een Chileense vogelspin, ook wel bekend onder de naam Grammostola rosea. Dit is een zeer rustige spin, die niet zeer bewegelijk is. De spin kan wel een maand zonder eten, en heeft zeer weinig nodig. De Chileense vogelspin komt uit Chili en leeft hier in holen onder de grond.

Mexicaanse RoodknieOok de Mexicaanse roodknie vogelspin is een holengraver (spin op het rechter plaatje). De spinnen geen normaal web, maar weven draden over de grond. Wanneer een prooi over de draden heen loopt wordt de spin gewaarschuwd, deze schiet in aanvalshouding het holletje uit waarna hij de prooi verlamd met zijn kaken. Als de prooi ophoudt met stribbelen zuigt de spin de prooi leeg. Dit doet hij natuurlijk niet bij mensen.

De meeste vogelspinnen zijn geen springers. Ze kunnen niet van een afstand op je springen, ze kunnen je niet leegzuigen, en het gif van deze diertjes is zeer vergelijkbaar met dat van een bij of wesp. Hieraan ga je dus niet dood, al doet het wel even flink zeer. Je moet echter wel hele rare dingen doen voordat een spin je zal bijten. Spinnen zijn van nature bang voor mensen, dus zullen ze altijd wegkruipen. De meeste mensen vinden het eng; ‘’ Ze zijn zo snel’’ ‘‘ Ze zijn zo harig’’ ‘‘Oooow die poten en oww dat lijf!’’

Ik heb het al vaak gehoord, en vind het heel logisch dat een hoop mensen er op deze manier naar kijken. Toch ben ik het anders gaan zien, jarenlang werken met de diertjes, ze bestuderen en me erin verdiepen. Tja, ik kan nu niet meer anders concluderen dan dat deze diertjes heel nuttig zijn! Wilt u ook van uw angst af? Exotus Serpenti helpt u graag. Wij helpen u, en zo ook de dieren.

Wilt u ook af van uw spinnenfobie? Exotus Serpenti helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *