Workshop organiseren

Exotus Serpenti organiseert wekelijks workshops op scholen. Wat is de meerwaarde van een reptielen workshop organiseren voor je leerlingen?

Tijdens een workshop Reptielen leren de leerlingen om verschillende soorten reptielen te herkennen. Onder begeleiding van een workshopleider gaan ze verschillende reptielen behandelen. En wat werkt er nou beter dan leren over reptielen terwijl je ze van dichtbij mee kunt maken en eventueel vast kan houden?

Wil je workshops op school organiseren?
Workshop op school

Opbouw van de workshop Reptielen

Als introductie maken de leerlingen kennis met enkele reptielen van Exotus Serpenti. Diverse interessante feitjes komen hierbij aan bod. Tijdens de workshop zullen vier soorten reptielen aan bod komen en is er ruimte om de reptielen van dichtbij te bewonderen en te hanteren.

Leerdoelen

39. De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu.

40. De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.

41. De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

Specialisten verbinden aan je school

Een onderwijsinstelling heeft erg veel kennis in huis. Alleen heb je voor sommige vakken geen vaste leraren in dienst. Dit komt veelal omdat je bijvoorbeeld basisschool geen biologieleraar kan aanstellen ( bijvoorbeeld door een tekort aan budget).

Dit betekent niet dat je je leerlingen geen kennis wilt laten maken met bepaalde onderwerpen. Een oplossing hiervoor is het organiseren van workshops op school. Wij bieden bijvoorbeeld eenmalige workshops aan of een totale lessencyclus waarbij we meerdere keren langs kunnen komen.
workshop op school

Veel gestelde vragen

Bieden jullie ook workshops aan voor speciaal onderwijs?

Wij bieden naast workshops voor het regulier onderwijs, ook workshops aan voor het speciaal onderwijs, zoals een daltonschool, vanuit montessori of ander speciale onderwijsinstelling. Je kunt eenvoudig aan ons je wensen doorgeven en wij passen de workshop aan op jullie onderwijs.

Bieden jullie ook workshops aan voor het voortgezet onderwijs?

In 2014 zijn wij gestart met het aanbieden van lessencyclussen op groene scholen (MBO). Van hieruit hebben wij de lessen aangepast zodat deze ook aansluiten op het primair en voortgezet onderwijs.